ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό κατσικάκι (μπούτι) ή αρνί

12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες

1-2 λεμόνια

8 κουταλιές ή μισό φλιτζανάκι του τσαγιού λάδι

Μισό ματσάκι άνιθος

2 κουταλιές της σούπας δυόσμος

6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας

• Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας και από τις 2 πλευρές

• Ύστερα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαραθούν

• Στη συνέχεια προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι

• Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό ή παίρνουμε κατεψυγμένες που είναι έτοιμες

• Όταν το κρέας μας είναι σχεδόν έτιμο, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το χυμό ενός λεμονιού, τον άνιθο και τον δυόσμο

• Αφού ψηθεί το φαγητό και μείνει με το ζουμί του, το σερβίρουμε σκέτο ή με αυγολέμονο

1 new

 

Υπέροχο φαγητό!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας