letter-to-me

Καλησπέρα! Δεν με γνωρίζεις ακόμη,εγώ όμως σε γνωρίζω και πολύ καλά μάλιστα. Είμαι εσύ σε μερικά χρόνια από το παρόν που βιώνεις εσύ τώρα. Ομολογώ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα επιθυμούσαμε. Κάποια όνειρα εκπληρώθηκαν και μας γέμισαν ευτυχία, άλλα έγιναν αλλά δεν έφεραν την χαρά που νομίζαμε πως θα φέρουν και άλλα απλά δεν πραγματοποιήθηκαν καν. Ωστόσο σου γράφω για να σου δώσω μερικές συμβουλές, μήπως και καταφέρεις να αλλάξεις την μελλοντική μας πορεία.

Να θυμάσαι να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια. Να μη ζήσεις ποτέ σου με δεκανίκια και στηριζόμενη στις δυνάμεις αλλωνών.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι, όταν οι άλλοι σταματούν. Κανείς και τίποτα να μη σου στερήσει ένα από τα ισχυρότερα όπλα σου.

Τι-θα-συμβούλευα-τον-εαυτό-μου-στο-Λύκειο

Μην εμπιστεύεσαι τους πάντες, αλλά εκείνους που με τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη σου. Γιατί εμείς στο μέλλον που βρίσκομαι εγώ, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Μη κάνεις το ίδιο λάθος.

Μάθε από τα λάθη και τις αποτυχίες σου.Είναι ουσιώδες και τα πολυτιμότερα μαθήματα θα τα πάρεις απ’όσα έκανες στραβά.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απο το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Αν δεν σ’αγαπήσεις εσύ πρώτα, πως περιμένεις να σ’αγαπήσουν οι γύρω σου? Να σ’αγαπάνε για το άτομο που έχεις γίνει. Ναι μπορεί να είσαι πλούσια και με φήμη αλλά αν είσαι κακός άνθρωπος, τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν αληθινή αξία.

Αγάπα όλα τα πλάσματα του κόσμου, κυρίως εκείνα που είναι αδύναμα και δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αγάπα τα και προστάτευσε τα.

Είναι εντάξει να φοβάσαι.Όλοι φοβούνται κάτι.Δεν είναι όμως εντάξει να αφήνεις τους φόβους να σου στερούν χαρούμενες στιγμές και εμπειρίες.

Αγκάλιασε όλα τα συναισθήματα σου. Ζήσε το κάθε ένα όταν έρχεται, στο έπακρο και μη νιώθεις ενοχές που τα έχεις. Ζήστα όλα όπως σου έρχονται καλά ή άσχημα. Γιατί εγώ σε αυτό, στο μέλλον, απέτυχα τραγικά.

Να δείχνεις στους ανθρώπους που νοιάζεσαι οτί είσαι εκεί για αυτούς. Με τις πράξεις σου, γιατί απο λόγια χόρτασαν όλοι. Να νοιάζεσαι και να τους το δείχνεις κάθε μερα, γιατί μπορεί να ρθεί μια μέρα που δεν θα μπορείς πια.

girlthinkingalone

Οι άνθρωποι δυστυχώς θα έρχονται και θα φεύγουν. Πολλοί θα έρθουν και άλλοι τόσοι θα φύγουν. Κάποιοι πολύ λίγοι θα μείνουν και συνήθως αυτοί είναι που αξίζουν να βρίσκονται στη ζωή σου. Αυτή είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Αποδέξου το και προχώρα.

Μην ξοδεύεις αισθήματα σε ανθρώπους που δεν τα εκτιμάνε και δεν τα θέλουν. Ναι μπορεί να φτάνεις να νοιάζεσαι για κάποιον ή και να τον αγαπάς αλλά αν ο άλλος εστώ δεν εκτιμά τις προθέσεις σου είναι πιο συνετό να απομακρύνθεις, για την δική σου ασφάλεια και ψυχική ηρεμία. Δίνε την καρδιά σου εκεί που την θέλουν πραγματικά και μη την σκορπάς δεξιά και αριστερά.

Δίνε πάντα 2η ευκαιρία. Ουδείς αλάθητος και όλα τα στραβοπατήματα είναι ανθρώπινα.

Μάθε να είσαι ξεκάθαρη στο τι θες από τη ζωή σου αλλά και απο τους ανθρώπους γύρω σου. Να λες πάντα τι θες εξαρχής κι ας φοβάσαι ότι ο άλλος θα σε απορρίψει. Καλύτερα ειλικρινής και καμμένη παρά δειλή και ‘’βολεμένη’’. Εξάλλου δεν ωφελεί να κοροιδεύεις κανέναν και κυρίως τον εαυτό σου.Γιατί στο τέλος της ημέρας είσαι υπόλογη σε αυτόν. Εγώ πιστεύοντας πως τα θέλω μου ήταν πολλά, πάντα τα έβαζα σε 2η μοίρα, τα απέκρυβα και παρίστανα ότι ήθελα άλλα πράγματα, ενώ η πραγματικότητα απείχε μίλια. Περιττό να πόσο άσχημα κατέληξε αυτή η τακτική μου. Μη κάνεις τις δικές μου βλακείες.

Αυτά τα λίγα από μένα.Να θυμάσαι θα έρθουν σκοτεινές μέρες. Μέρες που δεν θα θες να κάνεις τίποτα ούτε καν να σηκωθείς από το κρεβάτι. Και αυτό είναι εντάξει.

Όμως το σκοτάδι δεν διαρκεί για πάντα. Πάντα ξανάρχεται το φως..αρκεί να το θες!