Όταν η σοκολάτα και το τσάι δεν είναι αρκετά, αναλαμβάνει το αλκοόλ! 4 υπέροχα ροφήματα, αυστηρά για ενήλικες, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και φυσικά ο τέλειος σύντροφος του χειμωνιάτικου περίφημου χουχουλιάσματος. Βάζουμε τα ποτά, βάλτε την παρέα και καλή διασκέδαση!

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

zesto-krasi-me-mpaxarika-la

Aγαπημένη συνήθεια των Ευρωπαίων που απολαμβάνεται σε κάθε χώρα με μικρές παραλλαγές. Όποια κι αν είναι η περίσταση, ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στην παρέα και τους καλεσμένους.

Υλικά

1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

6 γαρίφαλα

ξύσμα από 1/2 μοσχοκάρυδο

φλούδα από 1 λεμόνι

φλούδα από 1 πορτοκάλι

40 γρ. ζάχαρη

4-6 κ.σ. μπράντι ή βότκα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 300ml νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί σε μια κανάτα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση σε κούπες.

Tip: To μείγμα δεν πρέπει να βράσει, γιατί έτσι θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ιρλανδική σοκολάτα

irish-hot-chocolate-la

Οι Ιρλανδοί το κάνουν πάντα καλύτερα! Irish coffee, Irish chocolate, γιατί παντού ταιριάζει το αλκοόλ! Οι λάτρεις της γαλλικής σοκολάτας δύσκολο θα απαρνηθούν το αγαπημένο τους ρόφημα, ωστόσο αν δοκιμάσουν αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Υλικά

1 φλιτζ. γάλα

1 πρέζα αλάτι

60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. Ιρλανδικό λικέρ κρέμας, όπως Bailey’s

Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και φλοίδες κουβερτούρας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στα τοιχώματα, για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.

Κατόπιν, προσθέτουμε την κουβερτούρα και το λικέρ και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό. Κατόπιν ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τις φλοίδες σοκολάτας.

Tom και Jerry

tom-and-jerry

Κι όμως, ουδεμία σχέση έχει με το γνωστό καρτούν. Πρόκειται για ένα μάλλον χριστουγεννιάτικο ποτό που θυμίζει το περίφημο eggnog και που απολαμβάνουν αυτήν την περίοδο κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Η παράδοση θέλει και τα σχετικά ποτήρια για σερβίρισμα αποκλειστικά για το εν λόγω ρόφημα.

Υλικά

1 αυγό, χωρισμένο σε κρόκο και ασπράδι

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

30 ml ρούμι

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα κάρδαμο

1/4 φλιτζ. ζεστό γάλα με πλήρη λιπαρά

22 ml μπράντι

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι με νερό. Σε μπολ χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης. Προσθέτουμε στο ζεστό φλιτζάνι νερό το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και το μπράντι, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε κούπα και γαρνίρουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Μηλόπιτα μαρτίνι

milopita-martini-la

Mηλόπιτα να την πιεις στο ποτήρι! Κοκτέιλ-έκπληξη που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Υλικά

60 ml (6 κ.σ.) βότκα με άρωμα βανίλια

44 ml (3 κ.σ.) χυμό μήλου

14 ml (1 κ.σ.) σιρόπι

14 ml (1 κ.σ.) χυμό λεμονιού

τριμμένη κανέλα

μερικές φέτες μήλου, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Bάζουμε σε σέικερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο, ανακινούμε καλά και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με τις φέτες μήλου και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.mamapeinao.gr