ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό σιτάρι (ξεφλουδισμένο)

2 λίτρα ή 10 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σταφίδες

1 ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/5 του κουταλιού αλάτι

2 κουταλιές αλεύρι

1 φλιτζάνι σουσάμι

Κουκουνάρια ή κόκκοι ροδιού (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Πλένουμε το σιτάρι

• Το βάζουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα, με το νερό και το αλάτι

• Μόλις σκάσει το σιτάρι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα

• Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες

• Στη συνέχεια, κοπανίζουμε το σουσάμι με το γουδί ή το μπλέντερ, το αλέθουμε και το καβουρδίζουμε

• Το αλεύρι, στη συνέχεια, το καβουρδίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα

• Tip: Το αλεύρι και το σουσάμι τα καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

• Τον χυλό μας, τον βάζουμε στα μπολάκια μας και στολίζουμε με καρύδια, κανέλα και σουσάμι (προαιρετικά και με τα ρόδια)

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας