ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό κιμάς

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

¾ του φλιτζανιού λάδι

1 κουταλιά βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

2 αυγά

1-2 λεμόνια

Λίγο αλεύρι για το ζύμωμα

5-6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος

Διαδικασία

• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι, το 1 αυγό και 3 κουταλιές της σούπας λάδι

• Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια

• Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στο πλάι

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, ή το νερό και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν

• Αφού βράσουν, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 περίπου λεπτά

• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό ελαφρά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού

• Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας και μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας

• Το αυγολέμονο, το ρίχνουμε στη συνέχεια μέσα στη σούπα, ανακατεύοντάς το

• Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό

 

Ότι πρέπει για το χειμωνιάτικο τραπέζι μας
Καλή επιτυχία!
 Η μαμά της παρέας