ΥΛΙΚΑ

1 φαρίνα και λίγο ακόμα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

2 αυγά

4 βανίλιες

¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

200 γρ βούτυρο αγελάδας

Κρόκος νερού αραιωμένος με λίγο νερό (για το άλειμμα)

Λίγο σουσάμι

Διαδικασία

• Χτυπάμε το βούτυρο (καλό είναι να είναι εκτός ψυγείου τουλάχιστον 2 ώρες πριν) με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψει

• Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, τα αυγά και το αλεύρι

• Ζυμώνουμε τα υλικά ελαφρά, ώστε η ζύμη να γίνει εύπλαστη και απαλή

• Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της επιλογής μας

• Στη συνέχεια αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε στο τέλος με σουσάμι

• Ψήνουμε στους 180 0C για 20 λεπτά

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας