ΥΛΙΚΑ

1 κιλό βερύκοκα (κατά προτίμηση άγουρα)

1 κιλό ζάχαρη

2,5 φλυτζάνια νερό

1 λεμόνι

Ασβεστόνερο (Στο 1 κιλό βερίκοκα αντιστοιχούν 2 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας ασβέστη)

Διαδικασία

• Αφού βγάλουμε τα κουκούτσια από τα βερύκοκα, καθαρίζουμε τη φλούδα τους και τα τοποθετούμε στο ασβεστόνερο για 3-4 ώρες

• Έπειτα ξεπλένουμε τα βερύκοκα τουλάχιστον 5 φορές και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν

• Στη συνέχεια, τα βάζουμε μαζί με το νερό και τη ζάχαρη στη φωτιά ώστε να βράσουν και να γίνουν σιρόπι

• Αφαιρούμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια

• Βγάζουμε τα βερίκοκα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 μέρα

• Την επόμενη μέρα τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι

• Μόλις είναι έτοιμο, δηλαδή τα βερύκοκα είναι μαλακά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά

• Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινα, καθαρά , αποστειρωμένα βαζάκια

• Κλείνουμε τα βαζάκια καλά ώστε να μην πάρουν αέρα και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος

Tips:

# Τα βερύκοκα για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να είναι άγουρα

# Το κουκούτσι βγαίνει πολύ εύκολα με ένα χοντρό κατσαβίδι, αλλά με προσοχή ώστε να μη χαλάσει το φρούτο!

 

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας