ΥΛΙΚΑ

2 ½ κιλά πορτοκάλια (χοντρόφλουδα και ακέρωτα)

2 κιλά ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Διαδικασία

• Ξύνουμε ελαφρώς στον τρίφτη την φλούδα των πορτοκαλιών. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε όλη τη φλούδα

• Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει

• Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές

• Κάθε φορά που αλλάζουμε το νερό, προσθέτουμε ζεστό νερό στη θέση του

• Ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια (6-8 κομμάτια το καθένα). Το ζουμί που προκύπτει κατά το κόψιμο το φυλάμε για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα πυκνό σιρόπι

• Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα πορτοκάλια, μαζί με το χυμό που κρατήσαμε από το κόψιμο

• Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να δέσει εκ νέου το σιρόπι, για 20 περίπου λεπτά

• Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει σωστά, ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα μικρό, άσπρο πιατάκι. Δεν πρέπει να απλώνεται πολύ

• Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο

Μυρωδάτο…Απλά…υπέροχο!!!
 
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας