ΥΛΙΚΑ

2 κιλά σταφύλια (σουλτανίνα κατά προτίμηση)

800 γραμ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι σε χυμό (αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει)

Μισό λεμόνι

5 φύλλα αρμπαρόριζα ή δενδρισάκι

Διαδικασία

• Πλένουμε καλά τα σταφύλια

• Αφαιρούμε το κοτσάνι χωρίς να χαλάσει το σταφύλι

• Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και από επάνω ρίχνουμε την ζάχαρη

• Τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα

• Το πρωί έχουν βγάλει το ζουμί τους

• Ύστερα ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι και την αρμπαρόριζα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και να πάρει ένα ξανθό χρώμα

• Αφού βεβαιωθούμε ότι έδεσε το σιρόπι, προσθέτουμε το λεμόνι και όταν πάρει 2 βράσεις το βγάζουμε από την φωτιά

• Όταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια

Εύκολο και πεντανόστιμο!
 
Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας