Αυτή την εβδομάδα θα δούμε όλες τις χρήσεις της λαδόκολλας στην μαγειρική και όχι μόνο………….

Για να ψήσουμε υγιεινά στο φούρνο και στο γκριλ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα. Πλένουμε πολύ καλά το 2κρέας μας ή το κοτόπουλο και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα , αφού του έχουμε προσθέσει ότι μυρωδικά θέλουμε.

Τα κουλουράκια που ψήνουμε αντί να τα βάλουμε πάνω στο ταψί απευθείας τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, αφού βρέξουμε πρώτα την πλευρά που θα ακουμπήσει πάνω στο ταψί η λαδόκολλα ……….. έτσι θα θέλουμε λιγότερο χρόνο για να καθαρίσουμε τα ταψιά μας.

Μπορούμε το ψάρι αντί να το βάλουμε πάνω στο ταψί και να έχουμε το φόβο να κολλήσει, να το τυλίξουμε μέσα σε 3λαδόκολλα και να το ψήσουμε.

Ένας εύκολος τρόπος για να ανοίξουμε φύλλο ζύμης είναι να τοποθετήσουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και να ανοίξουμε έτσι το φύλλο μας.

Καλύψτε το πάνω μέρος από τα ντουλάπια σας με λαδόκολλα ……….. με αυτό τον τρόπο τα προστατεύουμε από τη σκόνη και καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα.

Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε και μέσα στα ντουλάπια μας αλλά και στα συρτάρια της κουζίνας μας, και τα αντικαθιστούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν θέλουμε να μεταφέρουμε για φύλαξη μικρά αντικείμενα όπως καρφιά, καρφίτσες κ.τ.λ. , 5μπορούμε να κάνουμε ένα χωνί με μία λαδόκολλα και να τα μεταφέρουμε στο μέρος που θέλουμε να τα βάλουμε μέσα από αυτό.

epaggelmagynaika.gr