ΥΛΙΚΑ

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

1 μπέικιν πάουντερ

Μισό φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνες αλεύρι

1 ρόδι ή βατόμουρα

300γρ γλυκό υποβρύχιο μαστίχας (βανίλια)

Διαδικασία

Για το κέικ

• Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C

• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 μικρές στενόμακρες φόρμες του κέικ

• Ύστερα ρίχνουμε στο μείγμα μας, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν

• Xτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν

• Μετά προσθέτουμε και τα ρόδια και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω

• Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στις φόρμες

• Τα ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά

• Όταν κρυώσουν τα κέικ τότε ρίχνουμε γλάσο

Για το γλάσο (300γρ)

• Βάζουμε το γλυκό υποβρύχιο (βανίλια) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι

Απλώστε το γλάσο της βανίλιας γρήγορα πάνω στο κέικ. Μετά από μισή ώρα το γλάσο έχει σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο να το κόψετε.

Δοκιμάστε το! Είναι πεντανόστιμο και τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Καλή επιτυχία!
 
Η μαμά της παρέας