ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες (μικρές)

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

300 γρ. χυμός ντομάτας

2 κουταλιές κόκκινο κρασί ή 1 κουταλιά ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανός

½ φλιτζάνι λάδι

Τυρί φέτα τριμμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει

• Ρίχνουμε στο λάδι τα κομματάκια κρέας για να τα σοτάρουμε και να ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές

• Στο τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό, μέχρι να μαραθεί

• Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα

• Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας

• Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό

• Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες

• Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και κατοπιν τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο φούρνο

• Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τον μαϊντανό

• Τις ανακατεύουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να σταθούν για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά

• Στο τέλος, αν θέλουμε, ρίχνουμε τυρί φέτα τριμμένο

Μμμ… Θα το λατρέψετε!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας