ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο

2-3 φύλλα δάφνης

1 φλιτζάνα λάδι

300 γρ. χυμός ντομάτας

3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

100 γρ. λευκό κρασί

6 σποράκια από μαύρο πιπέρι

5 σποράκια μπαχάρι

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το πλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

• Στη συνέχεια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι

• Τα σοτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τα κρεμμύδια, τις δάφνες, το ξύδι, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια και λίγο ζεστό νερό

• Τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό μας

• Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο μόλις χυλώσει η σάλτσα του και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλύονται

Tip: Βουτήξτε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν 1-2 ώρες για να τα καθαρίζετε πιο εύκολα. Αυτό γίνεται στην αρχή, πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα

Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό!
 
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας