ΥΛΙΚΑ

900 γραμμ. αλεύρι

Μισό κιλό βούτυρο

1 βανίλια

¾ της κούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι (κοφτό) μπέικιν πάουντερ

150 γραμμ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα και καβουρντισμένα

Διαδικασία

• Χτυπάμε καλά στο μίξερ, το βούτυρο με το αυγό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν

• Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν

• Ζυμώνουμε τα υλικά ελαφρά, ώστε η ζύμη να γίνει μαλακιά και αφράτη και να μην κολλά στα δάχτυλα

• Στο τέλος, βάζουμε στο μείγμα και τα χοντροκομμένα, καβουρντισμένα αμύγδαλα

• Οι κουραμπιέδες να είναι αφράτοι, όχι σφιχτοί!

• Τους πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε και στη συνέχεια τους αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα

• Τους ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά

• Μόλις βγουν από το φούρνο, τους τοποθετούμε με προσοχή σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

• Με ένα μεγάλο σουρωτήρι, κοσκινίζουμε άφθονη ζάχαρη άχνη, μέχρι να τους καλύψουμε πλήρως

• Μόλις κρυώσουν, τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα

• Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων, για ένα μήνα

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας