ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
1/3 της κούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)
4-5 ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι
½ κουταλάκι ζάχαρη
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
500 γρ. λαζάνια
Διαδικασία
• Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος. Αφαιρούμε επίσης και το εντεράκι
• Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίγουμε καλά
• Τις ζεματίζουμε σε λίγο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί
• Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι και το ζουμί από τις γαρίδες
• Όταν η σάλτσα πήξει καλά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τα βράζουμε μαζί για 6-10 λεπτά
• Στη συνέχεια, σε άφθονο νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και κατόπιν τα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε
• Τα βράζουμε για 10-11 λεπτά (ανάλογα με την προτίμησή μας) και τα σουρώνουμε
• Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά
• Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε παραπάνω