ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες

1/3 της κούπας λάδι

1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)

4-5 ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλιά ξύδι

½ κουταλάκι ζάχαρη

2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

500 γρ. λαζάνια

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος. Αφαιρούμε επίσης και το εντεράκι

• Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίγουμε καλά

• Τις ζεματίζουμε σε λίγο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί

• Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι και το ζουμί από τις γαρίδες

• Όταν η σάλτσα πήξει καλά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τα βράζουμε μαζί για 6-10 λεπτά

• Στη συνέχεια, σε άφθονο νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και κατόπιν τα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε

• Τα βράζουμε για 10-11 λεπτά (ανάλογα με την προτίμησή μας) και τα σουρώνουμε

• Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά

• Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε παραπάνω

Πεντανόστιμο φαγάκι! Θα σας ξετρελάνει!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας