20170427_141058_final

ΥΛΙΚΑ

½  συσκευασία λαζάνια

½ κιλό σπανάκια

½ κιλό κιμάς

1 καρότο

1 πιπεριά

Μαϊντανός

2 κρεμμύδια

Λίγος άνηθος

7 κ.σ λάδι

4 κ.σ ψιλοκομμένη ντομάτα

Λίγος πελτές

1 κουτί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Για την μπεσαμέλ

7 κ.σ κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα (με χαμηλά λιπαρά)

Λίγο αλάτι

1 κ.σ λάδι

1 αυγό

Διαδικασία

·         Πριν το στήσιμο του φαγητού στο ταψί, ετοιμάζω την σάλτσα κιμά και την σάλτσα με σπανάκι

·         Για την σάλτσα κιμά: ψιλοκόβω το ένα κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό και το καρότο με μούλτι και τη συνέχεια τα προσθέτω σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 5 λεπτά

·         Έπειτα προσθέτω 4 κ.σ λάδι, τον κιμά και τα αφήνω να πάρουν μια βράση

·         Τέλος, προσθέτω τις 4 κ.σ ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και την ρίγανη και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά

·         Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά

·         Για την σάλτσα με σπανάκι: σε μια κατσαρόλα προσθέτω το σπανάκι μου, το οποίο προηγουμένως έχει πάρει μια βράση μόνο του, τον άνηθο ψιλοκομμένο, ένα τριμμένο κρεμμύδι, 3 κ.σ λάδι και την κρέμα γάλακτος

·         Τα αφήνω να πάρουν μια βράση και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά

·         Σε ένα ταψί, περιχύνω λίγο λάδι και λίγο πελτέ και στρώνω τα λαζάνια, κόβοντάς τα σε κομμάτια, ώστε να καλύψουν ολόκληρο το ταψί

·         Στη συνέχεια, ρίχνω την μισή σάλτσα κιμά και από πάνω την σάλτσα με το σπανάκι

·         Έπειτα περιχύνω με τον υπόλοιπο κιμά και  στρώνω άλλη μια στρώση με λαζάνια

·         Τέλος, προσθέτω την μπεσαμέλ

·         Ψήνω για 1 ώρα στους 190 βαθμούς

Ελαφρύ και πεντανόστιμο.

Καλή επιτυχία!