ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι

Μαϊντανός

3 πιπεριές

3 καρότα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα

7 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Ρίγανη

Πιπέρι

Ντομάτα ή χυμός ντομάτας

Φύλλα από 1 λάχανο (προσέχουμε το λάχανο να είναι μεγάλο και ελαφρύ για να βγαίνουν πιο εύκολα τα φύλλα)

Διαδικασία

• Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα λαχανικά (το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και τον μαϊντανό) και τα τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα

• Τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά, τη ντομάτα ή τον χυμό ντομάτας, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα βράζουμε πολύ λίγο για να μη σχιστούν με το τύλιγμα

• Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν

• Βάζουμε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες μας

• Έπειτα, τους τοποθετούμε στη γάστρα τον έναν δίπλα στον άλλον, σχηματίζοντας μια στρώση

• Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστούν όλοι

• Ρίχνουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα και 1 τέταρτο

Θα τους λατρέψετε!
Καλή επιτυχία!