ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

1 πακέτο φύλλο κρούστας (λωρίδες)

200 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα

Για το σιρόπι

500 γραμ. ζάχαρη

400 γραμ. νερό

Για το γαρνίρισμα

Σαντιγύ

Αμύγδαλα

Παγωτό (εναλλακτικά)

Για την κρέμα

500 ml γάλα αγελάδας

3 βανίλιες

200 γραμ. ζάχαρη

25 γραμ. κορν φλάουρ

4 κρόκοι αυγών

30 γραμ. βούτυρο αγνό

Διαδικασία

  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε σε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκατοστά)
  • Κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.
  • Στη συνέχεια, διπλώνουμε την λωρίδα εναλλάξ, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο
  • Σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε και στο τέλος τοποθετούμε σ΄ένα ταψί.
  • Έτσι κάνουμε με όλα τα φύλλα και τελικά ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο και στη συνέχεια σε μέτριο, μέχρι να πάρουν τα τρίγωνά μας ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Όταν κρυώσουν σκίζουμε την μια πλευρά του τριγώνου, ώστε να σχηματιστεί φάκελος
  • Στη συνέχεια, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και δέσει ελαφρά, προσθέτουμε το σιρόπι σε κάθε τρίγωνο
  • Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα τρίγωνά μας

 

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας