Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν αρχίσει να ακούγονται. Αν δεν έχετε στολίσει δέντρο, τότε δεν έχετε μπει στο κλίμα των γιορτών. Αλλά δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε δέντρο – μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δέντρο με λίγα απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

-Ξυλάκια σε διάφορα μήκη
-πένσα ή πριόνι
-σπάγκο
-φωτάκια
-ψαλίδι
-χριστουγεννιάτικα στολίδια (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Αφού μαζέψετε μερικά ξύλα από έξω, πάρτε τα στο σπίτι, καθαρίστε τα και βάλτε τα στην σειρά ανάλογα με το μέγεθος. Μπορείτε να τα κόψετε με το πριόνι ή με την πένσα. Καλό είναι να μην τα σπάσετε με το χέρι, γιατί δεν ξέρετε πού ακριβώς μπορεί να κοπούν και μπορεί να καταλήξετε με το λάθος μέγεθος.

woods-xmas_1

Τυλίξτε τον σπάγκο σφιχτά γύρω από τις άκρες των ξύλων ξεκινώντας από το μεγαλύτερο και συνεχίζοντας προς το μικρότερο. Αφήστε περίπου 10-12 εκατοστά απόσταση ανάμεσα σε κάθε ξύλο και κάντε καλούς κόμπους για να μην γλιστρήσει ο σπάγκος.

woods-xmas_2

Όταν φτάσετε στην κορυφή, αφήστε λίγο σπάγκο έτσι ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε το δέντρο, πριν επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα και από την άλλη πλευρά.

woods-xmas_3

Κρεμάστε το στον τοίχο. Διακοσμήστε το με τα φωτάκια και άλλα στολίδια.

woods-xmas_4

Δείτε στο βίντεο όλη την διαδικασία βήμα βήμα:

Για όσους προτιμούν την απλότητα, η μίνιμαλ εκδοχή του δέντρου αυτού είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη στολίδια, γιρλάντες, κουκουνάρια ή χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

woods-xmas_5 woods-xmas_6 woods-xmas_7 woods-xmas_8

Αν τα ξύλα είναι αρκετά χοντρά, μπορείτε να κάνετε τρύπες στις άκρες και να περάσετε τον σπάγκο από μέσα τους. Μετά μπορείτε να δέσετε έναν κόμπο κάτω από κάθε ξύλο για να μην πέσει προς τα κάτω. Όπως και να έχει, μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο δέντρο με πράγματα που θα βρείτε στο δάσος ή σε ένα κοντινό πάρκο.

Εσείς θα το προσπαθήσετε;

Πηγή: newsone.gr