ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ή 500 γραμμ. μακαρόνια

200 γραμμ. αλάτι

100 γραμμ. βούτυρο ή λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Μισό κιλό κιμάς

4 ώριμες ντομάτες ή 300 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

5 φυλλαράκια βασιλικός (προαιρετικά)

1 μικρό ποτηράκι του καφέ κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Διαδικασία

• Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό που βράζει, μαζί με 2 σταγόνες λάδι

• Τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά

• Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τα ανακατεύουμε κάθε τόσο

• Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό

• Μετά, βάζουμε στην κατσαρόλα 100 γραμμ. βούτυρο ή το λάδι και αφού κάψει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

• Για τη σάλτσα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμ. βούτυρο ή λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κάψουν σε σε δυνατή φωτιά

• Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

• Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, το κρασί και τον βασιλικό

• Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 τέταρτο με 20 λεπτά

• Προς το τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το κρασί

• Στο τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα μας στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Είναι πεντανόστιμα!
 
Καλή επιτυχία!
 
Η μαμά της παρέας