Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου (500-600 γρ.)

4 φέτες μπέικον

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (3,5% λιπαρά)

2 κ. σ. γάλα εβαπορέ

1/2 φλιτζάνι πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

2 αβγά ολόκληρα

2 κ. σ. μπαλσάμικο

1 πρέζα ζάχαρη

500 γρ. πένες ή ριγκατόνι

2 κ. σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας σπιτικό

Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε στεγνό σε τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγο το σκόρδο. Βάζετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να μαγειρευτεί καλά, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε το ξίδι, τη ζάχαρη και τον ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς το ζουμί. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε την κρέμα και το γάλα σε άλλο κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο τα ζυμαρικά και προσθέτετε το μείγμα του τυριού και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: thecookbook.gr