ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του καφέ ρετσίνα

2 φλιτζάνια του καφέ ηλιέλαιο

2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

2 φλιτζάνια του καφέ σουσάμι

1 βιτάμ

3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

1 ½ φαρίνα (αλεύρι) των 750 γραμμ.

1 φλυτζάνι του καφέ σουσάμι (για το τέλος)

Διαδικασία

• Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν

• Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ρετσίνα, το ηλιέλαιο, το μπέικιν και το αλεύρι, σε μικρές ποσότητες

• Τελευταίο προσθέτουμε το σουσάμι

• Ζυμώνουμε στη συνέχεια τη ζύμη μας, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και μαλακή

• Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και τα βρέχουμε λίγο, για να κολλήσει το σουσάμι

• Τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα αραιά το ένα με το άλλο για να μην κολλήσουν

• Τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Φανταστικά και αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους!!!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας