ΥΛΙΚΑ

3-4 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Σκόρδο (προαιρετικά)

Πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (χοντροκομμένες)

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

2 φρέσκιες ντομάτες (τριμμένες) ή χυμός ντομάτας

1 ποτηράκι του καφέ κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι μπούκοβο ( ή 1 καυτερή πιπεριά)

Μερικοί κόκκοι ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Σοτάρουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο

• Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι με σειρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και τα σβήνουμε με το κρασί

• Αφήνουμε να πιει τα υγρά και βάζουμε την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη

• Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για 10 λεπτά για να βράσει η σάλτσα

• Προσθέτουμε τα λουκάνικα και αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε μισό ποτήρι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα

• Όταν το φαγητό μας πιει όλα τα νερά του, είναι έτοιμο

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας