ΥΛΙΚΑ (για 12 μεγάλα τεμάχια)

Χοιρινά έντερα

2 κιλά χοιρινή σπάλα

¾ του κιλού χοιρινό συκώτι

5 ψιλοκομμένα πράσα ή κρεμμύδια

2 ½ φλιτζάνια ρύζι τύπου καρολίνα

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι

Μισή φλιτζάνα λάδι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τα έντερα με άφθονο νερό, ξύδι και αλάτι

• Κόβουμε το κρέας και το συκώτι σε μικρά κομματάκια

• Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε με τα πράσα ή το κρεμμυδάκι

• Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μπαχάρι

• Στη συνέχεια, γεμίζουμεμε με το παραπάνω μείγμα τα έντερα και τα τοποθετούμε στο ταψί

• Τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να μην τα καλύψουμε

• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα

Πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγάκι!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας