ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

Μισό κιλό αλεύρι

1 ½ ποτήρι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

Λίγες σταγόνες λεμόνι

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ½ φλιτζανάκι καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)

2 κουταλιές της σούπας μέλι ή 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ή την βάζουμε στο μπλέντερ

• Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε την κολοκύθα, το μέλι (ή τη ζάχαρη), την καρυδόψιχα, την φρυγανιά και την κανέλα

• Ετοιμάζουμε το φύλλο

• Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το νερό και τα ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή

• Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά, πριν το ανοίξουμε

• Ανοίγουμε το φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα

• Ψήνουμε την πίτα μας σε μέτριο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά

Μμμ….τέλεια!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας