dz-8

Κάθε χρόνο, μόλις που φτάνει ο Μάιος, νιώθω ότι έρχεται ένα προσκλητήριο στο σπίτι μου που με προσκαλεί σε ένα γάμο εκ των προτέρων αποτυχημένο. Το τζέρτζελο ξέρω από την αρχή ότι θα διαρκέσει περί τις τρεις ώρες. Εγώ θα καθίσω αναπαυτικά με κάποιο χέλθι σνακ, γιατί ετοιμάζομαι να γίνω και γουέλνες, και θα το παρακολουθήσω σε τηλεόραση τουλάχιστον 37 ιντσών, για να μην χάσω τις λεπτομέρειες.

Φέτος, μπήκα στο πάρτυ αργά. Έχασα και την υπέροχη  μορφή της ξαδέρφης από το Ισραήλ, και τον ανιψιό από την Τσεχία, κι άλλους πολλούς. Και σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί είναι συγγενείς μου. Το ίδιο γλυκέ μου αναγνώστη, αναρωτήθηκα κι εγώ, όταν εχθές με ξεκούφανες με τα στόρις σου στο insta, όπου ούρλιαζες για να μου πεις τι; Το ότι παρακολουθείς έναν ημιτελικό, ενός παρωχημένου διαγωνισμού τραγουδιού που παραπαίει χρόνο με τον χρόνο!

Και για να δείτε τι είμαι κι εγώ. Εδώ δεν θα κράξω πλέον εσάς και την μανία σας κάθε χρόνο για ένα μήνα, και μετά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μα θα σας κράξω, για την συμπεριφορά σας στο πλήθος τραγουδιστών που πέρασε από τους δέκτες σας. Για το γεγονός ότι κι η τρολιά, έχει τα όριά της όταν περιλαμβάνει ανθρώπους μέσα. Γιατί, είστε χειρότεροι από όλους αυτούς που απεχθάνεστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί…

Η συμμετοχή του Ισραήλ είναι μια κοπέλα ευτραφής, μα πάνω απ’ όλα μια εξαιρετική show woman και το απέδειξε περίτρανα. Η Σοφία Βογιατζάκη, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Ευτυχία Φαναριώτη είναι τρεις ευτραφείς κυρίες που έχουν διαπρέψει στην ελληνική τηλεόραση. Και το τονίζω το ευτραφείς, όχι για να θίξω τις κοπέλες αυτές για την διάπλασή τους, μα γιατί βλαμμένοι μου άνθρωποι εκμεταλλευτήκατε αυτό το γεγονός για ελάχιστα κλικαρίσματα.

Σχολιάσατε την συμμετοχή της Τσεχίας. Επικεντρωθήκατε στο κούνημα των γλουτών. Φερθήκατε στο παιδί αυτό σαν ένα κομμάτι κρέας, που θα καλύψει την πείνα σας για επαφή ανθρώπινη.

Να πω κάτι και για την δική μας συμμετοχή. Η Τερζή, ξεκάθαρα από την αρχή δεν μου άρεσε. Δεν είχε τον αέρα της επιτυχίας, όσο στιβαρά κι αν πατούσε στην σκηνή. Η διοργάνωση, θέλει κάτι παραπάνω από μια ιστορία αγάπης. Αλλά η κοπέλα, έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια. Είναι μια προσωπικότητα από μόνη της. Και όλοι περιοριστήκαμε σε φτηνές αναφορές στον μπαμπά της για να γεμίσουμε το βιογραφικό της. Στην σκηνή ανέβηκε η Γιάννα, με τον Πασχάλη να της κρατά το λουρί. Κι εμείς, βαυκαλιζόμαστε ότι την στηρίζουμε.

Η παρουσίαση τώρα. Τι να πω για την παρουσίαση. Θα προτιμούσα να την χαρακτηρίσω απροβάριστη. Μια προσπάθεια μίμησης. Μα δεν μπορείς να μιμηθείς δυο ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους με τρόπο τέτοιο θαρρείς και μιλούν στο σαλόνι του σπιτιού τους. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις την Κοζάκου, που η χροιά της και μόνο καταφέρνει να ταξιδέψει όποιον την ακούει, είτε παρουσιάζει τίτλους ειδήσεων είτε επίδειξη της Τάπεργουέαρ.

Για να κλείσει το κακεντρεχές και γεμάτο χωλή αυτό κείμενο. Η επιτυχία μας στην Γιουροβίζιον έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τουλάχιστον, μην εξευτελιζόμαστε περισσότερο. Μπορεί η κοπέλα από το Ισραήλ να σας θυμίζει μια καρικατούρα. Μα έχει ταλέντο. Ξέρει να τραγουδά. Ξέρει να στέκεται πάνω στην σκηνή. Ως χώρα, είμαστε ανίκανοι, ακόμη και αυτό να κάνουμε αξιοπρεπώς.

Περισσότερη σύνεση αγαπητοί μου αναγνώστες. Κι όχι για κάποιον άλλον λόγο. Μα για να σεβαστούμε τον γάμο όλων αυτών των χωρών, που παρά τις όποιες διαφορές τους προσπαθούν μια φορά τον χρόνο να βρεθούν σε μια σκηνή και να στήσουν ένα πάρτυ. Και κυρίως, σεβασμό στους ανθρώπους.

Υ.Γ. Δεν μίλησα για την κυπριακή συμμετοχή γιατί τα είπατε όλα εσείς. Και κάψατε, άλλη μια προσπάθεια.

 

Καλή ανάγνωση!