ΥΛΙΚΑ

Ζύμη:

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη

2 αυγά (2 κρόκους)

2 κουταλιές λικέρ ή μια βανίλια

3 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Μισό κιλό μαρμελάδα της προτίμησής σας

Διαδικασία

• Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη

• Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το λικέρ

• Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με δόσεις και το ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα, ώστε να γίνει η ζύμη μας απαλή και αφράτη

• Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί ή πυρέξ με διάμετρο 25 εκ. και καλύπτουμε τα τοιχώματα

• Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα

• Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε λωρίδες και στολίζουμε την πάνω επιφάνεια του γλυκού μας

• Αλείφουμε τις λωρίδες με το ασπράδι των αυγών, με ένα πινέλο

• Ψήνουμε την τάρτα μας στους 180 0C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας