ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι

1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

½ φλιτζάνι λάδι

1 αυγό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

2 φακελάκια μαγιά

1 κρόκος αυγού με λίγο νερό για την επάλειψη

Σουσάμι για το τέλος (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

200 γρ. φέτα

2 αυγά

150 γρ. κασέρι ή κεφαλοτύρι

Διαδικασία

• Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε πρώτα το αλεύρι με το γάλα και στη συνέχεια τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.

• Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος

• Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, είναι έτοιμη για να ανοίξουμε τα τυροπιτάκια μας

• Μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πιέζουμε ώστε να σχηματιστούν μικροί κύκλοι

• Στο κέντρο βάζουμε ένα κουταλάκ γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο στη μέση ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου

• Πατάμε τις άκρες για να ενωθούν

• Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί

• Τα αλείφουμε με το κροκάδι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς για να ροδίσουν

• Αν θέλουμε, πριν τα ψήσουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι

1 new

Μμμ… απλά υπέροχα!!!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας