ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

3 κούπες του τσαγιού νερό (ανάλογα πόσο θα χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική) – Το νερό το χειμώνα να είναι χλιαρό και το καλοκαίρι δροσερό

300 γρ. ελιές κομμένες σε κομμάτια (χωρίς τα κουκούτσια)

Διαδικασία

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις ελιές) μέχρι να γίνει η ζύμη μας ελαστική και λεία

• Κατόπιν ρίχνουμε τις ελιές και ζυμώνουμε πάλι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα (ζύμη με ελιές)

• Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30 με 50 λεπτά, έως ότου να διπλασιαστεί ο όγκος της

• Πλάθουμε 3-4 καρβέλια ή φρατζόλες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή αντικολλητικό ταψί

• Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά

 

Μμμ….μυρίζει ψωμάκι!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας