ΥΛΙΚΑ

750 γρ. κιμά

Μισή κούπα λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 ½ κούπα ντομάτα ή πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Ρίγανη

2 ½ κούπες τριμμένο κασέρι ή κεφαλοτύρι

Μισό κιλό μακαρόνια για παστίτσιο

2 κουταλιές βούτυρο

Για την μπεσαμέλ

1 ½ λίτρο γάλα

4 κουταλιές αλεύρι

3 κουταλιές βούτυρο

2 αυγά

1 φλιτζάνι άσπρο τυρί

Διαδικασία

• Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά

• Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά

• Ρίχνουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν

• Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα ή τον πελτέ, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να δέσει ο κιμάς

• Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από τη φωτιά

• Έπειτα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό

• Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τα περιχύνουμε με το βούτυρο, αφού το έχουμε πρώτα ζεστάνει

• Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

• Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε

• Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη σβολιάσει

• Το μείγμα μας, το έχουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει

• Στη συνέχεια, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το άσπρο τυρί

• Τη μισή μπεσαμέλ τη βάζουμε στα μισά μακαρόνια και την υπόλοιπη στα ‘επάνω’ μακαρόνια, ώστε να έχουν και οι δύο στρώσεις, την ίδια νοστιμιά

• Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα ταψί 30×40 εκ. και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά

• Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ στην οποία έχουμε προσθέσει τα αυγά και το κασέρι ή κεφαλοτύρι

• Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς

Εγγυημένη νοστιμιά!!!
 
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας