ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό πατάτες

2 μέτρια, τριμμένα κρεμμύδια

Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

¾ της φλιτζάνας λάδι

3 ντομάτες ή 200 γραμμ. ντοματοπολτός

Αλάτι

Πιπέρι

Δυόσμος

Λίγη ρίγανη

Σκόρδο (προαιρετικά)

1 πιπεριά καυτερή (τσίλι) (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια

• Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά

• Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) και το σοτάρουμε

• Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα

• Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (βάζουμε το ανάλογο νερό, ώστε να σκεπαστούν)

• Κουνάμε ανά διαστήματα, κυκλικά την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν οι πατάτες (κολλάνε εύκολα!)

• Σε 30-35 λεπτά, το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας