ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι

1 μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

½ φλιτζάνα γάλα

1 βούτυρο αγελάδας 250 γρ.

1 ½ κούπα ζάχαρη

2-3 βανίλιες

Λίγο αλάτι

Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη, πολύ καλά

• Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού

• Στη συνέχεια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι

• Κανονίζουμε η ζύμη μας να μη γίνει σκληρή, αλλά και να μην κολλάει στα χέρια μας

• Αφήνουμε τη ζύμη μας για ένα τέταρτο περίπου να ξεκουραστεί

• Στη συνέχεια με αυτή πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της επιλογής μας

• Ψήνουμε τους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος

Θα τα λατρέψετε!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας