ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό ρεβίθια

1 κουταλιά σόδα (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κούπα λάδι

Μισό φλιτζάνι χυμός ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό, μαζί με 1 κουταλιά σόδα (προαιρετικά)

• Το πρωί, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό

• Βάζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα να βράσουν, με 1 λίτρο νερό και αφαιρούμε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας

• Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τον χυμό ντομάτας και το πιπέρι

• Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα

• Το αλάτι το ρίχνουμε στο τέλος του μαγειρέματος

• Αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο, σε πυρίμαχο σκεύος, για περίπου 2 ώρες

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας