ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση

1 κροκάδι για το άλειμμα

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 1/3 κούπας αλεσμένα καρύδια

3 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιες μέλι

2 κουταλιές κακάο

1 κουταλάκι κανέλα

¼ κουταλάκι γαρίφαλλο

3 ασπράδια από μεγάλα αυγά

Για το σιρόπι

3,5 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

1 κουταλιά κονιάκ

Διαδικασία

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τ’ασπράδια. Ρίχνουμε όσο ασπράδι χρειαστεί, ώστε να επιτύχουμε μείγμα σχετικά σφικτό

• Πλάθουμε με το μείγμα 2 κορδόνια, με μήκος, όσο το μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας

• Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε κατά μήκος στη μέση

• Βάζουμε στο καθένα ένα κορδόνι γέμισης, τυλίγουμε, βρέχουμε λίγο τις άκρες και τις πατάμε, να κολλήσουν

• Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια με πάχος 2 εκ. και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, με τις κομμένες όψεις επάνω-κάτω. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους

• Τα πατάμε ελαφρά να πλατύνουν, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά

• Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε τα ροξάκια μόλις βγουν από το φούρνο

• Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας