ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

60 γρ. κακάο

320 γρ. μαύρη ζάχαρη

330 γρ. γάλα

1 πορτοκάλι σε χυμό

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 βανίλιες

1 κουταλάκι σόδα

Μισό κουταλάκι αλάτι

180 γρ. ελαιόλαδο

350 γρ. φαρίνα κόκκινη

Για το γλάσο

175-200 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. γάλα

2 κουταλιές λάδι

Το γλάσο γίνεται και με άσπρη σοκολάτα

Διαδικασία

• Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το πορτοκάλι, το κακάο, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλεύρι

• Τοποθετούμε το μείγμα μας σε φόρμα για κέικ

• Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς

• Στο τέλος, αφού κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το γλάσο

Είναι απλά υπέροχο!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας