ΥΛΙΚΑ

Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κιλό σουπιές (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

Μισό φλιτζάνι λάδι

1 κιλό σπανάκι

Μισό φλιτζάνι άνηθος

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

Χυμός 1 λεμονιού

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Σημείωση: Το φαγητό μας μπορεί να γίνει και με ντομάτα. Σε αυτή την περίπτωση, αντί για λεμόνι προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού πολτό ντομάτας ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές

• Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

• Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να σοταριστούν

• Προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε κομμάτια και τις ανακατεύουμε να φύγει το νερό τους και να σοταριστούν με το λάδι

• Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ή την ντομάτα (ανάλογα τι επιθυμούμε), το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε

• Τα σκεπάζουμε για να σιγοβράσουν, για 15 λεπτά

• Στη συνέχεια δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι σουπιές μαλάκωσαν αρκετά

• Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό και τις αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα

• Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι μας, αφού προηγουμένως το χουμε ζεματίσει για 5 λεπτά σε νερό που βράζει και το στραγγίσουμε

• Αν είναι κατεψυγμένα τα σπανάκια, δε χρειάζονται ζεμάτισμα

• Έπειτα, προσθέτουμε τον άνηθο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας

• Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά

soupies new
 
Το νηστίσιμο φαγητό μας είναι έτοιμο.
 
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας