ΥΛΙΚΑ

8-9 ρόδια ή 1 κιλό σπόρους ροδιού

700 γραμμ. Ζάχαρη

1 μικρό ξύλο κανέλας (προαιρετικά)

1 μικρό κομμάτι μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

700 γραμμ. Τσίπουρο ή άσπρο κονιάκ

Διαδικασία

• Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη, σε ένα βάζο με καλό κλείσιμο

• Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε 20-30 μέρες σε ζεστό μέρος (έξω στον ήλιο)

• Τις πρώτες μέρες, όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό, κουνάμε το βάζο 1-2 φορές τη μέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

• Μετά από 15 μέρες, βάζουμε στο βάζο και το τσίπουρο ή το άσπρο κονιάκ και το κουνάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

• Μετά από 20-30 μέρες, φιλτράρουμε με λεπτό τουλπάνι και τοποθετούμε το υγρό σε καθαρό σκεύος

• Ανακατεύουμε καλά το λικέρ μας και το βάζουμε σε μπουκαλάκια

• Μετά από 1 βδομάδα, ωριμάζει η γεύση του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα

Απολαύστε το και…Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας