DSC_0058

Το καλοκαίρι και τα κολοκυθάκια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ενώ υπάρχουν τόσο πολλές συνταγές να δοκιμάσει κάποιος και να πειραματιστεί, δυστυχώς περιοριζόμαστε στα ίδια και τα ίδια και το χειρότερο όλων, στα τηγανητά. Δε λέω, είναι πεντανόστιμα τα άτιμα, είναι η εύκολη λύση, τα βρίσκουμε πολύ εύκολα σε κάθε παραθαλάσσια ταβέρνα και όχι μόνο.

Τι θα λέγατε όμως σήμερα να τα δοκιμάζατε με έναν άλλο τρόπο? Εξίσου νόστιμο αλλά πολύ πιο υγιεινό?
Υλικά:
– 650 γρ κολοκύθια (4 μεγάλα και άσχημα στη δική μου περίπτωση)
– 80 αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
– 30 αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
– 20 γρ διατροφική μαγιά
– 1 μεγάλη κ.σ ρίγανη (3 γρ)
– ι κ.γ θυμάρι
– 3 κ.σ ελαιόλαδο
– 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε στικς (στα 3 ή 4)

1

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για καλύτερο ψήσιμο

3. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρσιμοποιήσετε διατροφική μαγιά, μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα

2

4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.

5. Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα για το πανάρισμα και έπειτα στη λαδόκολλα. Να και μια ιδέα να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Η Σοφία όπως βλέπετε με βοήθησε στο πανάρισμα και το χάρηκε πολύ.

3
6. Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-35 λεπτά

4

Συνοδεύουμε με τζατζίκι

Tips:
– Τα υλικά για το πανάρισμα αρκούν για παραπάνω από 650 γρ κολοκυθάκια. Σας προτείνω να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο και να χρησιμοποιήστε την απαιτούμενη ποσότητα ή να φτιάξετε την μισή ποσότητα

5
Η Dina έφτιαξε τα κολοκυθάκια. Στους μεγάλους άρεσαν πολύ ενώ στα μικρά της αγοράκια όχι και τόσο! Μου είπε ότι πρόσθεσε κουρκουμά και δυόσμο

6