Στο παρακάτω βίντεο από τη σειρά Cooking with Manuela, θα δείτε την πανεύκολη συνταγή αλλά και την διαδικασία βήμα – βήμα.

Θα χρειαστείτε:

1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας (να έχει αποψυχθεί)

2 κόκκινα μήλα

½ χυμό λεμονιού

1 κουτάλι σούπας αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)

3 κουτάλια σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Κανέλα (προαιρετικά)

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Η Manuela συμβουλεύει να σιγουρευτείτε πως η ζύμη έχει ψηθεί καλά πριν βγάλετε τα τριαντάφυλλα από το φούρνο. Αν, μετά από 30 λεπτά, τα μήλα δείχνουν καλά ψημένα από πάνω, μεταφέρετε το ταψί σε ένα χαμηλότερο ράφι του φούρνου και περιμένετε άλλα 10-15 λεπτά για να ψηθεί καλά το κάτω μέρος της ζύμης.

Επίσης προτείνει να σιγοβράσετε τα κομμάτια μήλου μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού σε μεσαία θερμοκρασία για λίγα λεπτά, αυτό θα τα κάνει πιο μαλακά και πιο εύκολα στο τύλιγμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε κάτι τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό ταυτόχρονα!

πηγή: spotthedot.gr