ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλες πιπεριές
4 μεγάλες ντομάτες
1 μελιτζάνα
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα χυμό ντομάτας και το άδειασμα από τις 4 ντομάτες
1 φλυτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
1,5 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
Μισό λεμόνι

 

Διαδικασία
• Πλένουμε και σκουπίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές
• Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό από τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές
• Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να ροδίσουν λίγο (περίπου 10 λεπτά) σε μέτρια φωτιά
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το εσωτερικό των ντομάτων που αφαιρέσαμε προηγουμένως, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και όλα τα μυρωδικά
• Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι
• Σε ένα μέτριο ταψί τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας
• Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε ενδιάμεσα
• Περιχύνουμε στη συνέχεια με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό
• Ψήνουμε στους 180 C για μια περίπου ώρα (ανάλογα το φούρνο), μέχρι να ροδοκοκκινήσουν

Tip: Αν θέλουμε να πάρουν χρώμα οι πιπεριές και από τις 2 πλευρές, τις γυρίζουμε προς το τέλος

Καλή επιτυχία!