Περιγραφή

Επιτέλους μπορούμε να φάμε πατάτες με τη γεύση της τηγανιτής, αλλά με τις θερμίδες της ψητής!

Τι χρειαζόμαστε:

πατάτες

ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι

κίτρινο τυρί

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.

Βήμα 2

2) Τις βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό.

Βήμα 3

3) Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.

Βήμα 4

4) Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.

Βήμα 5

5) Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 6

6) Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε το τριμένο τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φάτε τις ζεστές. Είναι τέλειες και δεν παχαίνουν…

Μια μέτρια πατάτα(250γρ.) καθαρισμένη έχει 200 θερμίδες! Είναι πάνω κάτω 20 μπαστουνάκια!Αν σε 10 τέτοιες πατάτες βάλουμε 4 κουταλιές λάδι που είναι αρκετές νομίζω για να γίνει η ποιό πάνω συνταγή, έχουμε 2500 θερμίδες απο τις πατάτες και 600 θερμίδες απο το λάδι, σύνολο 3100, οπότε οι πατάτες αυτές έχουν 310 θερμίδες τα 20 μπαστουνάκια! Οι κανονικές τηγανιτές πατάτες έχουν 430 τα 20 μπαστουνάκια! Και μιλάμε με χωρίς τυρί φυσικα!!

Τα συμπεράσματα δικά σας για το αν παχαίνουν ή οχι!!…

sintagespareas.gr