ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς

4 φέτε μπαγιάτιο ψωμί (ψίχα)

Μισή φλιτζάνα κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)

Μισή κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη)

1 πιπεριά για τη διακόσμηση

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

¼ της φλιτζάνας ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κουταλιές ξύδι

1 κουταλιά ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

¼ της φλιτζάνας λάδι

4 μεγάλες πατάτες (προαιρετικά)

200 γραμμ. κασέρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

2-3 ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)

4 αυγά

½ φλιτζάνα τριμμένο κεφαλοτύρι

1 φυτική κρέμα γάλακτος

50 γραμμ.κρύο βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια)

Διαδικασία

• Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το στίβουμε καλά με τις παλάμες μας

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το ξύδι, το λάδι, τη ρίγανη, την μουστάρδα, το 1 αυγό, το αλάτι και το πιπέρι

• Ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά μας

• Εάν θέλουμε, στο ταψί μας τοποθετούμε αρχικά τις πατάτες, αφού τις έχουμε τηγανίσει πρώτα λίγο

• Το μείγμα μας το στρώνουμε σε ένα ταψί 30 εκ.

• Αραδιάζουμε στην επιφάνεια πάνω από τον κιμά τις φέτες κασέρι και πάνω από αυτές, τις φέτες ντομάτας και τις πιπεριές

• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα μας το φαγητό

• Τοποθετούμε τα κομματάκια βουτύρου εδώ και εκεί

• Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

mikrasiatiko2 new

 

Σερβίρετέ το ζεστό με τζατζίκι
Υπέροχο και ιδιαίτερο φαγητό!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας