ΥΛΙΚΑ

1 μικρό κουτάκι μπύρας

2 κούπες σπορέλαιο-αραβοσιτέλαιο

1 κιλό αλεύρι (περίπου)

1 φακελάκι μπέικιν

2 βανίλιες

300 γραμμ. ινδοκάρυδο ή 300 γραμμ. τρούφα

1 κούπα καρύδια για τη γέμιση ενδιάμεσα

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

1 κούπα πορτοκάλι

3 κούπες ζάχαρη

Διαδικασία

• Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα καρύδια, το ινδοκάρυδο και την τρούφα) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά

• Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 30 λεπτά

• Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού

• Τα πατάμε στη μέση και ρίχνουμε μια κουταλιά με καρύδια ενδιάμεσα

• Τα κλείνουμε προσεκτικά με τη ζύμη και τα βάζουμε στο ταψί

• Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά περίπου

• Το σιρόπι το βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 3-5 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό τα τρουφάκια μας, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο

• Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξει καλά το σιρόπι

• Τα στρώνουμε έπειτα σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο

troufakia kentriki2 new

 

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας