ΥΛΙΚΑ

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

2 κουταλάκια μαγιά ξερή

½ κούπας νερό ζεστό (40ο C)

1 κιλό αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

Λίγο σουσάμι

1 ½ κούπα τυρί φέτα

3 κουταλιές λάδι ή βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

• Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος

• Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και φτιάχνουμε στο κέντρο ένα λάκκο

• Ρίχνουμε στη συνέχεια το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό

• Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη

• Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και εύπλαστη

• Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί (30 λεπτά περίπου)

• Μετά το φούσκωμα, πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει

• Την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο

• Αλείβουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και απλώνουμε το τυρί

• Εναλλακτικά, μπορούμε να τυλίξουμε σε ρολό ή να φέρουμε τη μία άκρη πάνω στην άλλη

• Αλείβουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι

• Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά

• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα

• Αντί για τυρί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελιές

1 new

Τέτοιο τυρόψωμο δεν έχετε ξαναφάει!!!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας