ΥΛΙΚΑ

3 μέτριες μελιτζάνες

3 μεγάλα κολοκυθάκια

2 μεγάλες πατάτες

2 πράσινες πιπεριές

1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

1 καρότο

6 φρέσκα φασολάκια

150 γρ. τυρί ή κεφαλοτύρι

Μισό κιλό ώριμες ντομάτες

2 φλιτζάνια του καφέ λάδι

1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι

Σκόρδο (προαιρετικά)

Μαϊντανός

Δυόσμος

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια

• Τα πλένουμε και τα βάζουμε στο ταψί με λίγο λάδι

• Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 0C στο γκριλ

• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν

• Προσθέτουμε ύστερα την ντομάτα και την αφήνουμε στην κατσαρόλα για 10 περίπου λεπτά

• Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι

• Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά μας σε πυρέξ ή ταψί ή πήλινο σκεύος

• Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα, αλλά χωρίς να ανακατέψουμε, ώστε να μη χάσουν τα λαχανικά τη φόρμα τους

• Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 180 0C

• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο

• Στο τέλος, αν θέλουμε, ρίχνουμε κεφαλοτύρι, ή τυρί τριμμένο

Μμμ… Νόστιμο και υγιεινό!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας