ΥΛΙΚΑ

750-800 γρ. αλεύρι

100 γρ. πορτοκάλι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. ζάχαρη

200 γρ. χλιαρό νερό

80 γρ. λάδι ή καλαμποκέλαιο

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σφολιάτα και να προσθέσουμε μόνο τη γέμιση

Για τη γέμιση

2-4 κουταλιές κανέλα

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. ταχίνι

Διαδικασία

• Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το πορτοκάλι, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια σχηματίζουμε μια μπάλα

• Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μια ώρα περίπου

• Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, τη ζυμώνουμε και σε 1-2 λεπτά την χωρίζουμε στη μέση

• Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μισή ζύμη και την αλείφουμε με λίγο λάδι

• Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μισό ταχίνι και την μισή ζάχαρη και κανέλα

• Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο από τη φαρδιά του πλευρά και στη συνέχεια κόβουμε το ρολό σε μικρότερα κομμάτια ανά 5-6 εκ

• Αραδιάζουμε τα κομμάτια μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

2 new
3 new

 

Είναι υπέροχη. Απολαύστε την!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας