ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο στήθος κότας βρασμένο

1 πατάτα (ωμή)

1 καρότο (ωμό)

1 πιπεριά

2 ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κρέμα γάλακτος

2 αυγά

¾ φλιτζάνας γάλα

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ (προαιρετικά)

1 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

• Χτυπάμε πολύ ελαφρά στο μούλτι το βρασμένο κοτόπουλο

• Χτυπάμε επίσης την πατάτα και το καρότο

• Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια

• Ανακατατεύουμε σε ένα μπωλ τα παραπάνω υλικά με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι

• Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα, βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα μισά φύλλα αλείφοντας το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο

• Στη συνέχεια τοποθετούμε τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα φύλλα

• Αν χρησιμοποιήσουμε δικά μας φύλλα, βάζουμε δύο φύλλα κάτω αλείφοντας ελαιόλαδο, στη μέση βάζουμε τη γέμιση και από πάνω τα άλλα δύο φύλλα

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα

1

 

Είναι απλά πεντανόστιμη!
Καλή επιτυχία!
Έλενα