ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

½ μπέικιν

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σιρόπι

¾ της κούπας νερό

½ κούπα ζάχαρη

Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι

Για την κρέμα

5 φλιτζάνια του καφέ νερό

1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη

1 φλιτζάνι του καφέ κάστερ πάουντερ

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

• Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών για να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε σε ένα σκεύος

• Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα, ώσπου να γίνει πιο ομοιόμορφο το μείγμα

• Αναδεύουμε το παραπάνω μείγμα απαλά με μια μαρίζ

• Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί ψησίματος

• Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

• Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα και το αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει

• Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι μας και αφού πάρει μια βράση, σιροπιάζουμε σιγά σιγά το κρύο γλυκό μας

• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το κάστερ πάουντερ, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

• Διαλύουμε το κάστερ πολύ καλά με λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ώσπου να δέσει η κρέμα

• Μόλις δέσει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κοφτή κουταλιά τς σούπας βιτάμ

• Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω από τη λεμονόπιτά μας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

mesa

Πραγματικά υπέροχη!

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας, Άννα για την υπέροχη συνταγή