ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι

200 γρ. άχνη ζάχαρη

200 γρ. λευκό αμύγδαλο (σε σκόνη)

2 αυγά

250 γρ. βούτυρο

Λίγο αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

50 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)

200 γρ. μαρμελάδα μήλου

Κανέλα

100 γρ. λευκό αμύγδαλο (σε σκόνη) για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

• Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μας, εκτός της μαρμελάδας, της κανέλας, του κονιάκ και των 100 γρ. αμυγδάλου

• Τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι

• Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μερικές ώρες

• Κρατάμε ένα μικρό μέρος της για να πλάσουμε τα μπαστουνάκια στο τέλος, και απλώνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι μας πάνω σε ταψί και πάνω από αυτό, απλώνουμε τη μαρμελάδα μαζί με τα 80 γρ. κονιάκ (αφού τα κάνουμε πρώτα μείγμα μεταξύ τους) και τέλος, τα 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

• Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω στη μαρμελάδα

• Την πάστα φλώρα την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά

Απλά, υπέροχη!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας