ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 μέτρια κρεμμύδια

2 αυγά

3 κουταλιές μαϊντανός ή δυόσμος ψιλοκομμένα

Χυμός από 1 λεμόνι

4-5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

3-4 αυγά βραστά (σφικτά)

Κασέρι τριμμένο (προαιρετικά)

2 κιλά πατάτες

2-3 κουταλιές χυμός λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι ή βούτυρο

Διαδικασία

• Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά

• Ρίχνουμε τα αυγά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό,τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη φρυγανιά

• Ζυμώνουμε το μείγμα, ώστα να ανακατευτούν όλα τα υλικά

• Σε αλευρωμένη επιφάνεια, πατάμε τον κιμά να πλατύνει και να σχηματίσει παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου

• Καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και τα αραδιάζουμε κατά μήκος στο κέντρο του παραλληλόγραμου κιμά

• Κλείνουμε τον κιμά τυλίγοντας μέσα τα αυγά και σχηματίζουμε ρολό

• Πατάμε το ρολό τριγύρω με τις παλάμες μας να κλείσει καλά και το αλευρώνουμε

• Βάζουμε το ρολό σε ταψί και αραδιάζουμε τριγύρω 2 κιλά πατάτες

• Περιχύνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη

• Περιχύνουμε το ρολό με τις πατάτες με λάδι ή βούτυρο

• Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, ώστε να ροδίσει καλά και να ψηθούν οι πατάτες

• Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό

• Εάν θέλουμε, στο τέλος ρίχνουμε στο ρολό και κασέρι τριμμένο

Πραγματικά υπέροχο!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας